FRI FRAKT ÖVER 550 kr | BETALA MED

Lås upp ditt immunsystem med Zink

|7/01, 2024

Lås upp ditt immunsystem med Zink

Utforska hälsofördelarna med zink, B6-vitamin och B12-vitaminkombination

I strävan efter optimal hälsa är det viktigt att förstå den synergetiska effekt av vitaminer och mineraler, dvs. hur dessa vitaminer och mineral arbetar tillsammans för att optimera effekten av varandra.

 I detta blogg-inlägg reder vi ut hälsoeffekten av kombinationen mellan zink, B6- och B12-vitamin. Låt oss utforska hur denna unika formula kan ge dig fördelarna som verkligen gör skillnad på ditt välmående och hälsa.

Stärker ditt Immunsystem: Zink

Forskning visar att zink spelar en avgörande roll för att stödja immunförsvaret genom att förbättra immuncellers aktivitet och genom dess anti-oxidativa egenskaper. En studie publicerad i "Journal of the American College of Nutrition" fann att zink hade en positivt påverkade effekt på olika aspekter av immunsystemet, vilket understryker dess betydelse för att kunna försvara kroppen mot infektioner.

Energimetabolism och mer: B6-vitamin och B12-vitamin

B6-vitamin, även känt som pyridoxin, samarbetar med B12-vitamin i energiomsättningen. Studier tyder på att B6-vitamin är avgörande för syntesen av neurotransmittorer, vilket bidrar till kognitiv funktion. Dessutom är B12-vitamin avgörande för att upprätthålla nervceller och hjälper till vid produktionen av DNA.

En omfattande recension i tidskriften "Nutrients" betonade samspelet mellan B6- och B12-vitaminer, och lyfte fram deras roller i kognitiv hälsa, energimetabolism och förebyggande av åldersrelaterad kognitiv nedgång.

Cellulär hälsa och förnyelse: Zink

Zink är inte bara en immunförstärkare; det är också en viktig aktör inom cellulär hälsa. En studie i "Journal of Nutrition and Metabolism" avslöjade att zink stöder celldelning och tillväxt, vilket påverkar den övergripande cellulära hälsan och regenereringen av nya celler.

Stresstålighet och positivt humör: B6-vitamin

B6-vitamin är sammankopplat till neurotransmittorproduktion, inklusive serotonin och dopamin. En studie från "British Journal of Nutrition", tyder på att tillräckliga B6-vitaminnivåer kan påverka humör och stresshantering positivt. Vilket kan hjälpa dig som har hög stressbelastning till vardags eller på arbetet. 

Välja rätt kombination: Vetenskaplig säkerhet

 Vår kombination av zink, B6-och B12-vitamin har sina rötter i vetenskaplig forskning, vilket säkerställer optimal biotillgänglighet och effektivitet som bidrar till bättre hälsa och välmående.

Uppbackad av vetenskapliga bevis, står vår Zink + B6/B12 kombination som ett bevis på potentialen hos synergistiska näringsblandningar för att främja din hälsa och stärka ditt immunförsvar.