Säker betalning med och
Trustpilot

Är vätskeersättning bättre än vatten?

|14/02, 2021

Är vätskeersättning bättre än vatten?

Hydration EAA är en unik vätskeersättning som är framtagen för att maximera effekten av din träning genom att optimera vätskebalans! När vi tränar och är fysiskt aktiva så svettas vi för att kyla ner kroppen. Denna vätska är inte enbart uppbyggd av vatten - Svett innehåller även salter och viktiga mineraler som är viktiga för muskelfunktion och prestationen. Det vätska som flöder i våra kroppar är en isotonisk lösning som består 0.9% procent natrium chlorid (salt). När vi fysisk aktiva och svettas förlorar vi ca. 9 gram salt per liter svett som vi gör av med och detta har en stor betydelse för prestationförmågan.

Sanningen är att om vi driker enbart vatten kan det leda till ännu större utspädning av natrium chlorid och elektrolyter som leder till sämre muskelfunktion, trötthet och försämrad återhämtning. Detta har du säkerligen upplevt själv när du tränat extra hårt eller när det varit väldigt varmt ute och trots att du dricker vatten regelbundet känner du dig fortfarande yr i huvudet och matt i kroppen.

Vår unika Hydration EAA är en komplett vätskeersättningsdryck med naturliga kokosmineraler som Magnesium, Kalium och Potasium som är allt viktiga för att bibehålla optimal vätskebalans. Vi har dessutom en komplett aminosyreprofil med samtliga 9 essentiella aminosyror som bidrar till snabbare återhämtning och muskeluppbyggnad efter fysisk aktivitet. Ni kan läsa mer om aminosyror i den artikeln som jag skrivit tidigare i bloggen - Här är länken till den: EAA eller BCAA? Vilken är bäst en gång för alla!

När ska du dricka Hydration EAA?

Denna dryck tas under träningspasset och passar vid alla typer av sporter som kräver styrka eller uthållighet t.ex. styrketräning (gym), fotboll, padel, hockey, tennis, CrossFit, mm.  Regeln är enkel - Svettas du, behöver din kropp vätskeersättning och Hydration EAA's unika sammansättning ger din kropp en perfekt ersättning av salter, elektrolyter och aminosyror (EAA) samt hög dos C-vitamin som bidrar till minskad trötthet och ökad fokus.

Hur mycket ska jag dricka?

Du blandar en skopa i en valfri shaker eller vattenflaska med 500-600 ml. Vid fysisk aktivitet som är 45-60 minuter behöver din kropp ca. 500 ml vätskeersättning i form av salter och elektrolyter för att maximera prestationsförmågan och muskelfunktionen.